Stress, stress och lite smycken

Hejsan svejsan! Jag har inte haft tid att uppdatera de senaste dagarna, eller veckorna till och med...? Det har varit väldigt mycket i skolan men jag hankar mig fram. Idag har jag suttit med matten, franskan och SO:n ett bra tag och jag känner mig väldigt stolt över mig själv nu. Snart ska jag läsa igenom min sammanfattning av stormaktstiden och sedan blir det nog middag, duscha och sooova! Jag är inte bara extremt pluggig nu utan även trött. En inte så trevlig kombo, men det har ju löst sig som ni ser. :)

Eftersom jag måste ta en liten paus från alla kungar och krig vi hade här i världen på 1600-talet tänkte jag börja på en ny bloggheader igen. Jag har ju inte gjort något med den jag har nu på ett tag, och designen överhuvudtaget är inte så värst snygg med menyboxar i fel storlek och streck hit och dit. Well, shit the same! (Kan man säga så, huh?)
Okej, om vi nu ska glida in på smyckesämnet så handlar det enbart om att jag var hemma hos en av mina väldigt nära vänner. Hon gör smycken som hon faktiskt säljer, men nu är det i alla fall så att hon har gjort en ultrasuperduperfint halsband åt mig som faktiskt ser dyrt ut! Något sådant skulle jag aldrig kunna uppnå om jag skulle testa... och det är precis vad jag har gjort. Hon har lärt mig hur man gör arm- och/eller halsband av tunn fisketråd och pärlor. Hela "proceduren" genomförs hemma hos henne men jag har redan kommit en bra bit och det är jätteroligt!
Kram, Maja ♥

Sova över

Nu rullar eftertexterna på Mamma Mia! The Movie, som jag och Lilly sett på. Vi kan inte riktigt somna utan ligger och småpratar och sjunger. Hur mysigt som helst!
Puss på er nattugglor!

Om mig

OM BLOGGENS ÄGARE Jag, bakom bloggen och kameran, heter Maja och jag är en fotoglad tjej som fyller 13 lagom till hösten det här året. Jag har väldigt många intressen men för att nämna några så gillar jag att (förutom att fotografera) sitta vid datorn, läsa böcker, skriva noveller och dikter, teckna, lägga pärlplattor, umgås med familj och vänner, sporta och spendera tid med djur. Veterinär är ett mycket tänkbart yrke i framtiden för mig, ska ni veta!

ANGÅENDE BLOGGEN så startades MVSFOTO den 22 december 2010, men det var inte förrän nu 2011 som jag helt seriöst började skriva och pilla med kodning för att ge bloggen "ett snyggt yttre". Bloggen handlar mest om mitt liv, fotografering och mode. Mode i det här fallet, innefattar det mesta: kläder, smycken, smink, dagens kläder, shoppat och så vidare.

MIN FOTOUTRUSTNING består för tillfället bara av kameran Canon EOS 1000D, kitobjektivet EF-S 18-55mm och en kameraväska (från Lowepro) som också hörde till. Jag ska dock så snart som möjligt införskaffa ett starfilter, ett close up-filter, ett stativ och en ny väska. Lite att spara till, alltså...

Fina smycken

Jag är en sucker för armband... och halsband... och ringar... ja, smycken helt enkelt! Men det är inte så att jag alltid köper småkrafs på Glitter för 49:50 (eller ja, det händer men det är inte min favoritaffär), utan mitt favoritmärke är Pearls for Girls, ett svenskt märke. De har bedårande berlocker på till exempel Sisters från just det märket, det gillar jag starkt. Annars finns det märket på onlinebutiker som exempelvis chique.se.
Annars tycker jag om handgjorda smycken, helt naturfärgade, svarta eller vita. Läder, pärlor, berlocker, budskap, silver, kedjor, toggellås - där har du mig i ett nötskal!
Jag kikade omkring lite på olika onlinebutiker för lite omväxling från bloggdesign, kodning etc. Efter en stund hittade jag dessa underbara smycken. Halsbandet har jag dock sett förut men inte armbandet.
Halsband, chique.se, 199 kr
Armband, juveliasmycken.se, 229 kr
Skulle jag köpa det här armbandet, så skulle jag nog välja mitt namn och mitt födelsedatum under, eller mitt namn och Lillys namn. :)

God natt-hälsning

Sådär, nu har jag fått till headern! Det finns lite mer i den som ska fixas, men det känns bara negativt att nämna det i bloggen så det struntar jag i. Nu ska jag i alla fall göra mig i ordning och sedan ska jag sova. Herregud, är klockan redan 23:01?! Haha, där ser man vilken koll Maja har!

Imorgon ska bloggen som sagt fixas ytterligare. Jag är så stolt över mig själv!
Sov så gott, önskar lilla jag.

Nästan klart!

Hejsan! Jag har nu suttit ett bra tag och knåpat med den nya headern och stilmallen. Ja, jag ska bara säga er att för en nybörjare som mig är det verkligen inte lätt! Särskilt inte när man inte har någon bredvid sig som kan lära en. Det har fått gå an utan mänsklig hjälp i verkligheten, men det finns tre hemsidor som verkligen har räddat mig och som förtjänar ett stort tack:
1. Sannas rum
2. Mimmis Design
3. Designa Din Blogg
Nu återstår det bara att flytta headern mer åt mitten så är jag "klar"! Om jag har tid, lust och ork efter det ska jag försöka dela upp menyn i små boxar för ett lite snyggare utseende på bloggen, ändra inläggens texters storlek och lägga till en bild på min profil till vänster, men annars är det nog inget mer. Haha, jag kommer förmodligen upptäcka en massa fel efter detta inlägget men det får vara. Vill bara upplysa om att det är sträng Copyright på designen men det tar jag för givet att ni förstår.

För att tala lite om min vardag spenderas nyårsafton på landet med min familj, mormor & morfar, deras katt Lisa och givetvis vår hund Elsa. Vi spelade spel (Monopol fast annan version och namn, och Rappa Kalja), tände tomtebloss, såg på Charlie Chaplin, åt jättegod mat och skålade såklart vid tolvslaget. Jag irrade runt nervöst som en dåre när det var någon minut kvar till årsskiftet med mobilen i hand - pratandes med min Lilly. Och ja, nu är det faktiskt 2011. Känns ganska stort faktiskt! Problemet är bara den att jag kommer knappt ha lärt mig komma ihåg att skriva 2011 och inte 2010, förrän det är ytterligare ett nytt år. Haha, det blir lite knepigt!

RSS 2.0